PODKREPA.BG

Търговия с криптовалути за начинаещи

Съвременните инвеститори намират криптовалутите интригуващо поле за експерименти и изява, което може да доведе голяма възвръщаемост. Търговията с цифрови валути става все по-популярна и привлича начинаещи търговци със своите ключови предимства, които ги окачествяват.

Вижте повече за инвестициите с дигитални валути, както и полезна информация за начинаещите в тази сфера в следващите редове.

Какво трябва да знаете за криптовалутите?

Това са различни видове виртуални валути, при които се използва криптография за обмен и съхранение. Техниката за криптиране позволява безопасност на транзакциите. 

 1. Предимства
  Чрез иновативната блокчейн технология, характерна за този тип търговия, информацията е прозрачна, всеки може да види историята на транзакциите, а обменът е много бърз. Високото ниво на сигурност прави цифровите валути подходящи за инвестиции от страна на начинаещи трейдъри.
  В допълнение, те са децентрализирани, а освен това могат да служат и като средство за разплащане.
 2. Видове
  Съществуват различни видове валути, сред които можете да избирате. Сред най-популярните се определят Биткойн, Етериум, Рипъл и Даш.
 3. Терминология
  За да се потопите успешно в сферата на криптото, трябва да бъдете запознати с някои основни термини, като майнинг, хардуерен портфейл, ICO. Майнинг означава създаване на нови криптовалути посредством специални математически алгоритми. Хардуерният портфейл е устройство с много висока степен на сигурност, което осигурява възможност за физическо съхранение на крипто. ICO е вид краудфъндинг, чрез което нова валута може да бъде предложена за публично търгуване.

Това са някои от особеностите на криптото, с които трябва да бъдете запознати преди да започнете изграждането на своята стратегия за търговия.

Стратегии за инвестиции с криптовалути

След като се запознаете с основната терминология и други важни особености за начинаещи, касаещи криптовалутите, е важно да помислите за стратегии за инвестиция.

На първо място е необходимо да наблюдавате пазара и да анализирате движенията му. Основополагащо за правилната стратегия при неопитните трейдъри е изучаване на котировките, тенденциите на пазара и други особености, които определят движението по ценовите графики и ликвидността.

При изготвяне на стратегия за инвестиции за начинаещи в сферата на дигиталните валути, е много важно да се определи рисковия портфейл. Трябва да се съобрази риск мениджмънта, използваните технически индикатори, които подпомагат за определяне на времето за вход и изход от дадени позиции, както и диверсификация на портфейла.

Сигурност на инвестициите

Съществуват различни платформи, в които можете да търгувате. Важно е да изберете надеждни такива, които разполагат с отлични системи за сигурност, допълнителни мерки за защита на персоналната сметка, двуфакторна автентикация и други.

Регулации

Преди да стартирате инвестициите, следва да се запознаете със законовите регулации, валидни за конкретната страна, в която ще търгувате.

Podkrepa.eu © Всички права запазени 2024